Strona główna Żur na wędzonce

Żur na wędzonce

Żury « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Żur na wędzonce
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 2534

Wywar z wędzonki wlać do garnka, zebrać z wierzchu nadmiar tłuszczu, włożyć



Żur na wędzonce - SKŁADNIKI:

Żur na wędzonce - PRZYGOTOWANIE:

Wywar z wędzonki wlać do garnka, zebrać z wierzchu nadmiar tłuszczu, włożyć włoszczyznę i posiekany czosnek, posolić. Gdy warzywa będą miękkie, wlać zakwas, zagotować i zaprawić śmietaną wymieszaną z mąką i znów zagotować. Rozlać żur na talerze, do każdego włożyć 2-3 ćwiartki jaj ugotowanych na twardo. Podawać z chlebem. 100g - 50 kcal.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Żur na wędzonce  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Żury
Żurek z kiełbasą Żurek z białą kiełbasą Żur z pieczoną kiełbasą
 Żurek na wywarze mięsno-grzybowym Żurek imbirowy z białą kiełbasą Żurek z pieczarkami i pulpecikami
Żurek z ziemniakami i białą kiełbasą Żurek z pieczarkami Żurek z białą kiełbasą
 Żurek kujawski wg kloruś Bazyliowy barczożur Żurek z pęczakiem i białą kiełbasą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane