Strona główna Żur na wędzonce

Żur na wędzonce

Żury « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Żur na wędzonce
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 2534

Wywar z wędzonki wlać do garnka, zebrać z wierzchu nadmiar tłuszczu, włożyć



Żur na wędzonce - SKŁADNIKI:

Żur na wędzonce - PRZYGOTOWANIE:

Wywar z wędzonki wlać do garnka, zebrać z wierzchu nadmiar tłuszczu, włożyć włoszczyznę i posiekany czosnek, posolić. Gdy warzywa będą miękkie, wlać zakwas, zagotować i zaprawić śmietaną wymieszaną z mąką i znów zagotować. Rozlać żur na talerze, do każdego włożyć 2-3 ćwiartki jaj ugotowanych na twardo. Podawać z chlebem. 100g - 50 kcal.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Żur na wędzonce  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Żury
Żurek z białą kiełbasą  Żurek kujawski wg kloruś Bazyliowy barczożur
Żurek z pęczakiem i białą kiełbasą Żur na żebrach wędzonych Żurek na łopatce i warzywach
Żurek z suszonymi grzybami Zalewajka na bogato Żurek na wędzonym boczku
Żurek z jajkiem Żurek na wędzonce Żurek na żeberkach z boczkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane