Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Żur na żebrach wędzonych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Żur na wędzonych żebrach ma świetny smak i jest ulubioną zupą kiedy pomysłu na obiad brak. Polecam na co dzień.

Żur na żebrach wędzonych Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Żur na żebrach wędzonych

 

Sposób przygotowania:

Żur na żebrach wędzonych
Kości wkłądamy do garnka, zalewamy wodą dodajemy łodygi z pietruszki i gotujemy wywar przez 20 minut. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do wywaru gotujemy na pół miękko, zalewamy żurem, doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmaża na patelni. dodajemy na koniec gotowania.
Żur na żebrach wędzonych
Gotowy już do podnia pyszny domowy żurek

Tagi:

kielbasa