Anna85

Anna85

Szef Kuchni
[Przepisów: 87]

Żur z boczkiem i kiełbaską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki sposób na dobry obiad a także na śniadanie lub podwieczorek.

Żur z boczkiem i kiełbaską

Składniki:

Żur z boczkiem i kiełbaską

 

Sposób przygotowania:

Żur z boczkiem i kiełbaską
Do garnka wkładamy warzywa (marchewkę, seler, pietruszkę, ziemniaki) i grzyby suszone i zalewamy wodą. Gotujemy wywar warzywny. W tym samym czasie na patelni podsmażamy drobno pokrojony boczek i kiełbasę pokrojoną w kółka. Warzywa wyjmujemy z wywaru. Wlewamy żurek z butelki. Czosnek drobno siekamy i też dodajemy do żuru. Następnie dodajemy podsmażony boczek i kiełbasę. Przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Gotujemy 5 minut i podajemy do jedzenia.