alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Żurek na białej kiełbasce kwaszony wodą z ogórków

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Od dzisiaj żurek robię tylko na wodzie spod kiszonych ogórków. Wyszedł po prostu pyszny. Do tego kiełbaska z zaprzyjaźnionych źródeł. Pycha :)

Żurek na białej kiełbasce kwaszony wodą z ogórków Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Żurek na białej kiełbasce kwaszony wodą z ogórków

 

Sposób przygotowania:

Żurek na białej kiełbasce kwaszony wodą z ogórków
Kiełbasę myjemy, zalewamy wodą, zagotowujemy. Wodę odlewamy, kiełbasę przekładamy do czystego garnka, zalewamy świeżą wodą, dodajemy włoszczyznę, ziele, liść laurowy i lubczyku oraz czosnek, gotujemy ok 30 min na maleńkim ogniu. Wlewamy wodę spod ogórków, dodajemy majeranek, sól i pieprz świeżo mielony, gotujemy jeszcze ok 10 min. Na końcu wlewamy śmietankę. Smacznego :)
Żurek na białej kiełbasce kwaszony wodą z ogórków
Zaparzone kiełbaski zalewamy wodą, dodajemy włoszczyznę, przyprawy i gotujemy na małym ogniu.