Strona główna Żurek Wielkanocny w chlebie

Żurek Wielkanocny w chlebie
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Nie ma to jak wielkanocny żur

lalunia - Przepis na: Żurek Wielkanocny w chlebie offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1154
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Żurek Wielkanocny w chlebie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Polecam efektownie wygląda i tak samo smakuje.


trudność: łatwe
czas:

Żurek Wielkanocny w chlebie - SKŁADNIKI:

  • 60 dag karkówki
  • 2 rosołki wołowe
  • 1 słoik chrzanu ( 120 gram dałam )
  • 1 szklanka żuru
  • 8 jajek
  • sól morska odrobinkę

Żurek Wielkanocny w chlebie - PRZYGOTOWANIE:

Mięso pokroiłam w plastry grubsze 3 sztuki , gotowałam na małym ogniu z dodatkiem liścia laurowego ziela angielskiego i dwóch rosołków wołowych przed 1 godzinę. Kiedy mięsko się ugotowało wyjęłam je i pokroiłam w paseczki włożyłam z powrotem do garnka. Wlałam żur i gotowałam jakieś 5 minut. Włożyłam chrzan i doprawiłam do smaku solą i pieprzem białym na koniec dodałam śmietanę 12 % 3 łyżki do rozjaśnienia zupy Jajka ugotowałam na twardo obrać i pokroiłam w plastry Pokrojone jajka włożyłam do chleba wlałam żurek :) smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Żurek Wielkanocny w chlebie (strona 1 z 1)  
marietta

marietta
offline

2013-03-13 16:55
Zaraz sobie naleję,a tę piętkę zjem,5.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Barszcze
Zupa szczawiowa z jajkiem i gwiazdkami Barszcz biały na boczku wędzonym Barszcz czerwony z uszkami
Barszcz na białej kiełbasie Barszcz czerwony z jajkiem Barszcz czerwony z ziemniakami i klopsikami
Botwinka z soczewicą Domowy barszczyk czerwony Zupa botwinkowa
Orzeźwiająca botwinka Zupa z młodej botwinki Barszczyk z botwinką

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane