Strona główna Żurek Wielkanocny w chlebie

Żurek Wielkanocny w chlebie
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Nie ma to jak wielkanocny żur

lalunia - Przepis na: Żurek Wielkanocny w chlebie offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1180
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Żurek Wielkanocny w chlebie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Polecam efektownie wygląda i tak samo smakuje.


trudność: łatwe
czas:

Żurek Wielkanocny w chlebie - SKŁADNIKI:

  • 60 dag karkówki
  • 2 rosołki wołowe
  • 1 słoik chrzanu ( 120 gram dałam )
  • 1 szklanka żuru
  • 8 jajek
  • sól morska odrobinkę

Żurek Wielkanocny w chlebie - PRZYGOTOWANIE:

Mięso pokroiłam w plastry grubsze 3 sztuki , gotowałam na małym ogniu z dodatkiem liścia laurowego ziela angielskiego i dwóch rosołków wołowych przed 1 godzinę. Kiedy mięsko się ugotowało wyjęłam je i pokroiłam w paseczki włożyłam z powrotem do garnka. Wlałam żur i gotowałam jakieś 5 minut. Włożyłam chrzan i doprawiłam do smaku solą i pieprzem białym na koniec dodałam śmietanę 12 % 3 łyżki do rozjaśnienia zupy Jajka ugotowałam na twardo obrać i pokroiłam w plastry Pokrojone jajka włożyłam do chleba wlałam żurek :) smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Żurek Wielkanocny w chlebie (strona 1 z 1)  
marietta

marietta
offline

2013-03-13 16:55
Zaraz sobie naleję,a tę piętkę zjem,5.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Barszcze
Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą Barszczyk buraczano jabłkowy na szybko Barszcz czerwony z jabłkiem
Barszcz czerwony Eli z fasolą Zupa szczawiowa z jajkiem i gwiazdkami Barszcz biały na boczku wędzonym
Barszcz czerwony z uszkami Barszcz na białej kiełbasie Barszcz czerwony z jajkiem
Barszcz czerwony z ziemniakami i klopsikami Botwinka z soczewicą Domowy barszczyk czerwony

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane