MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Żurek z jajkiem 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Żurek z jajkiem pachnący grzybami doskonały na poranne gorące śniadanie.

Żurek z jajkiem 3 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Żurek z jajkiem 3

 

  • 1 jajko
  • 1/2 cebuli
  • kostka grzybowa
  • żurek z grzybami - 40g w torebce
  • sól, pieprz
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka oleju
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Żurek z jajkiem 3
Jajko gotujemy na twardo w osolonej wodzie , studzimy , obieramy ze skorupki , kroimy w ćwiartki i wykładamy na talerz.Cebulę obieramy , kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i smażymy na oleju przez 2 minuty. Żurek z torebki wsypujemy do miski, wlewamy 1lzimnej wody i rozpuszczamy, mieszając.Rozpuszczony żurek wlewamy do garnka z cebulą,dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, kostkę, sól , pieprz , mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez 10 minut.Gotowy gorący żurek wlewamy na talerz z jajkiem, dekorujemy natką pietruszki. Smacznego.
Żurek z jajkiem 3
Podstawowe produkty to: żurek z torebki, jajko,kostka grzybowa, cebula, sól i pieprz.
Żurek z jajkiem 3
Cebulę obraną kroimy w kostkę i smażymy w garnku na oleju przez 2 minuty.