Strona główna Zwarzona bita śmietana

Zwarzona bita śmietana

gabyelle21l@tlen.pl - Porady kulinarne: Zwarzona bita śmietana offline

Arcymistrz Kuchni
Artykuły: 16
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Zwarzona bita śmietana
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Co zrobić gdy bita śmietana się zwarzy ??


Zwarzoną bitą śmietanę można odratować. Gdy podczas ubijania bita śmietana nam się zwarzy że łatwo jest oddzielić część płynną od części grudkowatej, postawmy ją na małym ogniu do czasu aż będzie płynna, do tego dodać 3 łyżeczki rozpuszczonej w ciepłej wodzie żelatyny i wymieszać. Całość wstawić do lodówki do czasu aż będzie sztywna, ja ją wsadziłam do zamrażarki. Gdy bita śmietana już nam zgęstła zmiksujmy ja i dodajmy serek homogenizowany waniliowy i 2-3 łyżki ciepłej wody, dokładnie wymieszać, bitą śmietanę mamy gotową.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Zwarzona bita śmietana  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane