Strona główna Zwarzona bita śmietana

Zwarzona bita śmietana

gabyelle21l@tlen.pl - Porady kulinarne: Zwarzona bita śmietana offline

Arcymistrz Kuchni
Artykuły: 16
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Zwarzona bita śmietana
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Co zrobić gdy bita śmietana się zwarzy ??


Zwarzoną bitą śmietanę można odratować. Gdy podczas ubijania bita śmietana nam się zwarzy że łatwo jest oddzielić część płynną od części grudkowatej, postawmy ją na małym ogniu do czasu aż będzie płynna, do tego dodać 3 łyżeczki rozpuszczonej w ciepłej wodzie żelatyny i wymieszać. Całość wstawić do lodówki do czasu aż będzie sztywna, ja ją wsadziłam do zamrażarki. Gdy bita śmietana już nam zgęstła zmiksujmy ja i dodajmy serek homogenizowany waniliowy i 2-3 łyżki ciepłej wody, dokładnie wymieszać, bitą śmietanę mamy gotową.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Zwarzona bita śmietana  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane