anja3107

anja3107

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Zwijaki z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna przekąska, która na pewno zasmakuje całej rodzinie. Robi się ją szybko. Jest bardzo prosta. Polecam.

Zwijaki z dodatkami Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Zwijaki z dodatkami

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 500 g mięsa mielonego
  • 40 dag sera żółtego
  • kucharek do smaku
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zwijaki z dodatkami
Na patelni podsmażyć mięso mielone. W miarę potrzeby dodać margarynę, aby się nie przypaliło. Następnie dodać do smaku kucharka, można przyprawić także pieprzem.

Na stolnicy rozwinąć ciasto francuskie. Wyłożyć na niego podsmażone (letnie) mięso mielone. Zetrzeć ser żółty. Posypać po mięsie.

Ciasto z dodatkami zwinąć w rulon. Pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć na brytfannie. Piec w 180 st. przez ok. 25 minut.

Spożywać ciepłe.
Zwijaki z dodatkami
Mięso mielone wstawić na patelnie i podsmażyć.
Zwijaki z dodatkami
Podstudzone mięso wyłożyć na ciasto francuskie.
Zwijaki z dodatkami
Ser żółty zetrzeć na tarce i posypać po mięsie.
Zwijaki z dodatkami
Zwinąć i pokroić na mniejsze kawałki. Piec.
Zwijaki z dodatkami
Zwijaki z dodatkami- pyszne, szybkie i dla każdego.
Zwijaki z dodatkami
Zwijaki z dodatkami- pyszne, szybkie i dla każdego.