Anna85

Anna85

Szef Kuchni
[Przepisów: 87]

Zwijana pieczeń schabowa

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyborna pieczeń zaskoczy każdego gościa

Zwijana pieczeń schabowa

Składniki:

Zwijana pieczeń schabowa

 

Sposób przygotowania:

Zwijana pieczeń schabowa
Schab obmyć, osuszyć i obkroić, żeby wyszedł płat. Rozbić cienko, posypać solą i pieprzem i posmarować częścią masła. Posypać 1/3 startego sera żółtego. Na serze położyć rozbite wcześniej piersi z kurczaka. Posmarować masłem i posypać częścią sera żółtego. Kolejno dać mięso mielone, na mięso wyłożyć pieczarki podsmażone z cebulą i resztę sera żółtego. Całość zwinąć w rulon i związać sznurkiem. Obwinąć folią aluminiową. Piec około 2,5 godziny w temperaturze 180 stopni. Przed końcem pieczenia rozwinąć folię i posypać pieczeń papryką. Po wystygnięciu kroić pieczeń w plastry i podgrzewać na patelni z cebulką.