superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Zylc ze śledzia

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Niezbędny element kaszubskiej biesiady.

Zylc ze śledzia Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zylc ze śledzia

 

Sposób przygotowania:

Zylc ze śledzia
Śledzie moczymy w wodzie kilka godzin. Następnie opłukane płaty gotujemy około 15 minut w wywarze z liściem laurowowym, zielem angielskim i pieprzem młotkowanym. Śledzia kroimy na mniejsze kawałki, a wywar przecedzamy przez sitko.Do wywaru dodajemy zalewę z ogórków i rozrabiamy z żelatyną. Do miseczek układamy pokrojone ogórki i śledzie zalewamy żelatyną do stężenia.
Zylc ze śledzia
Cudze chwalicie

Tagi:

śledzie