jadzia

jadzia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Andrut z masą kakaowa

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Puszke mleka gotujemy 1 godz w wodzie, do masy mlecznej dodajemy kako i mieszamy .Gotowa masa smarujemy wafle i torcik gotowy.

Andrut z  masą kakaowa

Składniki:

Andrut z masą kakaowa

 

  • andrut (wafle)
  • puszka mleka z kondensowanego
  • 3 łyżki kaka

Sposób przygotowania:

Andrut z masą kakaowa
Puszke mleka w kładamy do rondla z woda i gotujemy 1 godz.Po wystudzeniu puszki ,otwieramy i łyzka mase przkładamy do miski .Do masy mlecznej dodajemy 3 łyżki kaka ( jeśli ma być andrut dla dorosłych proponuje jeszcze dodać 2 łyżki spirytusu) wszystko dokladnie wymieszać i wafle ta masą przekładać. Proste i smaczne-polecam.

Tagi:

andrut andrut