alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 465]

Babeczki z masą kajmakową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kruche babeczki z masą kajmakową udekorowane kolorowymi jajeczka mi. Idealne do przygotowywania z dziećmi.

Babeczki z masą kajmakową

Składniki:

Babeczki z masą kajmakową

Ciasto kruche

Masa

  • 300 g masła
  • Puszka kajmaku
  • Dodatkowo kolorowe jajeczka czekoladowe

Sposób przygotowania:

Babeczki z masą kajmakową
Przesianą mąkę i cukier puder posiekać z zimnym masłem, dodać żółtka i śmietanę. Szybko wyrobić ciasto i schować do lodówki na godzinę.

Po tym czasie rozwałkować na grubość ok 1/2 cm. Szklanką wycinać kółka i wspiąć nimi foremki wysmarowane masłem. Piec około 15 minut w temp 180 st.

Ciepłe masło utrzeć aź będzie puszyste. Następnie dodawać po łyżce kajmaku i miksować.

Masą wypełnić wystudzone babeczki. Udekorować jajeczka mi z czekolady.

Smacznego.