VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 788]

Babka cynamonowo marcepanowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Do przygotowania dosłownie w kilka minut. Ciasto jest lśniące, delikatne i obłędnie smakuje cynamonem i marcepanem. Smaki już świąteczne.

Babka cynamonowo marcepanowa

Składniki:

Babka cynamonowo marcepanowa

 

Sposób przygotowania:

Babka cynamonowo marcepanowa
Do miski wsypujemy cukier, wbijamy jajka oraz siekamy miękką margarynę. Całość miksujemy na puszystą, gładką masę. Wlewamy olej oraz dodajemy kawałeczki marcepana. Ponownie miksujemy.

Mąkę przesiewamy razem z kakao, sodą i cynamonem. Dodajemy do masy, wlewamy mleko. Miksujemy do połączenia składników.

Przelewamy do formy na babkę o pojemności 2-2,5 l. Pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 45 minut. Studzimy, wyjmujemy na talerz.

Wierzch oblewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladą.

Tagi:

babki ciasta