Babka ziemniaczana z pieczarkami

  • 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1
Babka ziemniaczana z pieczarkami

Babka ziemniaczana z pieczarkami to świetny pomysł na danie obiadowe lub ciepłą kolację. Z pewnością zachwyci wszystkich domowników.

Składniki:

Babka ziemniaczana z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Babka ziemniaczana z pieczarkami
1. Ziemniaki obierz, ugotuj, pognieć na piure. Wbij do niego jajko, dodaj posiekaną natkę i przyprawy. Wymieszaj całość widelcem.

2. Pieczarki pokrój na kawałki, cebulę posiekaj, wrzuć wszystko na rozgrzany tłuszcz i podsmaż, aż pieczarki się przyrumienią.

3. Niewielką formę keksową wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie ułóż plastry boczku, następnie połowę porcji masy ziemniaczanej, pieczarki i znów porcję ziemniaków.

4. Babkę wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C na mniej więcej 20 minut. Podawaj na gorąco.