pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Barszcz biały

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo dobry obiad na każdy dzień

Barszcz biały Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Barszcz biały

 

  • butelka barszczu białego
  • 1/4 cebuli
  • przyprawa czosnkowa
  • bazylia
  • sól, pieprz
  • 3/4 szklanki śmietany
  • 1,5 litra wody
  • 4 białe kiełbasy
  • 4 jajka
  • 1 kość wieprzowa
  • pół marchewki

 

Sposób przygotowania:

Barszcz biały
Ugotować wywar z wody na kości, marchewce, cebuli i posolić. Następnie wrzucić kiełbasę i chwilę pogotować. Osobno ugotować jajka. Wlać większą część barszczu do wywaru i gotować jeszcze 5 minut. Roztrzepać śmietanę, wlać do niej troszkę gotowanego barszczu. Zmieszać dobrze. Wszystko wlać do wywaru. Przyprawić po swojemu.
Na talerz ułożyć kawałek jajka i zalać barszczem. podawać z pieczywem.
Barszcz biały
Trzeba dokładnie wymieszać wszystko
Barszcz biały
Nalewamy do talerza
Barszcz biały
I gotowe :D