WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Bezglutenowe kruche paluchy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka przekąska z ulubionymi przyprawami. Kruche, bezglutenowe paluchy, które za każdym razem mogą mieć inny smak.

Bezglutenowe kruche paluchy

Składniki:

Bezglutenowe kruche paluchy

 

Sposób przygotowania:

Bezglutenowe kruche paluchy

Ciasto

Bezglutenowe kruche paluchy
Ciasto możemy przyprawić słodką papryką, ziołami itp.

Ze wszystkich składników zagniatamy sprężyste ciasto, w miarę potrzeb dodawać ciepłej wody. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na pół godziny. Następnie kawałkami rozwałkowujemy, smarujemy odrobiną oleju i posypujemy solą i ulubionymi przyprawami. Kroimy w paski szerokości ok 1-2 cm i lekko zakręcamy.

Pieczenie

Bezglutenowe kruche paluchy
Paluchy pieczemy kilka minut w 180 stopniach.

Paluchy układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy tylko kilka minut, aż będą chrupiące.