jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Biała kiełbasa z mandarynkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 19

Już raz robiłam białą kiełbasę z jabłkami, więc dlaczego nie można podać jej z innymi owocami? Jako, że lubię cytrusy podane z mięsem, dlatego połączyłam kiełbaski z mandarynkami.

Biała kiełbasa z mandarynkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biała kiełbasa z mandarynkami

SKŁADNIKI

Sposób przygotowania:

Biała kiełbasa z mandarynkami

ETAP 1

Biała kiełbasa z mandarynkami
Przygotowujemy kiełbasę przez nacięcie i kroimy cebulę

Kiełbasę nacinamy z jednej ze stron. Cebulę obieramy, przekrawamy i kroimy w piórka.

ETAP 2

Biała kiełbasa z mandarynkami
Rozdrabniamy mandarynki, pietruszkę oraz oliwki

Mandarynki obieramy i dzielimy na mniejsze części. Natkę pietruszki siekamy, a oliwki przekrawamy na połowę.

ETAP 3

Biała kiełbasa z mandarynkami
Przygotowaną kiełbasę delikatnie rumienimy

Naciętą kiełbasę oprószamy ziołami prowansalskimi i rumienimy delikatnie na patelni.

ETAP 4

Biała kiełbasa z mandarynkami
Do zrumienionej kiełbasy dodajemy cebulę

Następnie dodajemy do niej cebulę. Całość smażymy na wolnym ogniu do momentu jak cebula zmięknie i delikatnie się zarumieni.

ETAP 5

Biała kiełbasa z mandarynkami
Na koniec dodajemy oliwki, pietruszkę oraz mandarynki

Pod koniec smażenie dodajemy do kiełbasy mandarynki, oliwki i natkę pietruszki. Całość chwilę razem podgrzewamy i doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.