Książka Kucharska: Kuchnia włoska wieszjak.pl

Biszkopt - Pan di spagna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciasto wyrabiać mikserem lub w malakserze. Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę przesianą przez sito i proszek do pieczenia, wymiesza

Biszkopt - Pan di spagna

Składniki:

Biszkopt - Pan di spagna

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt - Pan di spagna
Ciasto wyrabiać mikserem lub w malakserze. Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę przesianą przez sito i proszek do pieczenia, wymieszać. Masło stopić (zostawić kawałek do natłuszczenia formy), wystudzić, dodać do ciasta ciągle mieszając. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 oC. Foremkę posmarować masłem i posypać tartą bułką, wlać do niej wyrobione ciasto. Owoce obtoczyć w mące, wyłożyć na wierzch masy. Piec aż ciasto będzie miało złoty kolor. Posypać obficie cukrem pudrem.