jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Bitki wołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Mięso wołowe duszone w sosie własnym z dodatkiem cebuli:)

Bitki wołowe

Składniki:

Bitki wołowe

 

Sposób przygotowania:

Bitki wołowe
Mięso wołowe pokroić na kawałki i dobrze rozbić na kotlety, a później przyprawić solą, pieprzem, papryką i obtoczyć w mące. Tak przygotowane kotlety podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju, aż do zrumienienia, a później podlać je wodą i wraz z nią przełożyć je do rondelka.

Cebulę pokroić w kostkę.

Do rondelka z mięsem dodać cebulę, 2 kostki bulionowe i zalać taką ilością wody, aby przykrywała mięso i dusić pod przykryciem, aż do miękkości mięsa. Na końcu można przyprawić powstały solą, pieprzem i papryką, a także zagęścić sos odrobiną mąki połączonej z wodą.

Tagi:

mięso