KasiaK

KasiaK

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Blok czekoladowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Słodkość na jesienno-zimowe wieczory.

Blok  czekoladowy

Składniki:

Blok czekoladowy

 

  • kostka masła
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • 4 łyżki kakao
  • 3 szklanki mleka w proszku
  • 2 paczki herbatnikow
  • ewentualnie garść bakali

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy
Do rondla wlećc 1/2 szlanki wody, włożyć masło, cukier, cukier waniliowy i kakao. Mieszająć, podgrzewaj aż się rozpuści. Przygotowaną masę przestudzić, następie wsypać mleko w proszku ciągle mieszając , by nie potworzyły się grudki. Do wymieszanej masy dodać bakalie i pokruszone herbatniki.Wymieszać. Wyłożyc masę do formy i wstawić na kilka godzin do lodówki.