ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Bób z serem lazur

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ugotowany bób okraszony cebulką ze skwarkami i serem złocisty lazur jest przepyszny, taki bób lubimy na kolację.

Bób z serem lazur Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bób z serem lazur

 

  • bób 1 kg,
  • smalec ze skwarkami 3 łyżki,
  • cebula 1 sztuka,
  • cukier 1/2 łyżeczki,
  • sól 1 łyżeczka,
  • koperek 1 pęczek,
  • pieprz mielony 1/2 łyżeczki,
  • ser złocisty lazur 20 dag

Sposób przygotowania:

Bób z serem lazur
Bób opłukać, zalać zimną wodą i gotować bez soli (szybciej będzie miękki) do miękkości.

Na smalcu ze skwarkami podsmażyć na złocisto pokrojoną w kostkę cebulę z cukrem, solą , zawsze do smażenia cebuli dodaję trochę cukru, cebula jest bardziej smaczna, krucha.

Ugotowany bób odlać z wody i do gorącego wsypać cebulkę z patelni i pokrojony w kostkę ser lazur, posiekany koperek, pieprz mielony.
Bób z serem lazur
Warzywa gotowane bez soli są szybciej miękkie.
Bób z serem lazur
My lubimy bób ze skórką ale można po ugotwaniu skórkę usunąć.

Tagi:

ser bób dania