Sposób przygotowania:
Bób z serem lazur
Bób opłukać, zalać zimną wodą i gotować bez soli (szybciej będzie miękki) do miękkości.
Na smalcu ze skwarkami podsmażyć na złocisto pokrojoną w kostkę cebulę z cukrem, solą , zawsze do smażenia cebuli dodaję trochę cukru, cebula jest bardziej smaczna, krucha.
Ugotowany bób odlać z wody i do gorącego wsypać cebulkę z patelni i pokrojony w kostkę ser lazur, posiekany koperek, pieprz mielony.
Na smalcu ze skwarkami podsmażyć na złocisto pokrojoną w kostkę cebulę z cukrem, solą , zawsze do smażenia cebuli dodaję trochę cukru, cebula jest bardziej smaczna, krucha.
Ugotowany bób odlać z wody i do gorącego wsypać cebulkę z patelni i pokrojony w kostkę ser lazur, posiekany koperek, pieprz mielony.