katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1598]

Boczek z papryką i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Boczek troszkę inaczej nie pieczony a smażony. Szybkie i smaczne mięsko z paprykową i cebulową nutką.

Boczek z papryką i cebulką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Boczek z papryką i cebulką

 

Sposób przygotowania:

Boczek z papryką i cebulką
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki (u mnie w plastry). Oprószamy solą i pieprzem.

Obsmażamy na natłuszczonej patelni i oprószamy papryką. Mieszamy i dodajemy pokrojoną cebulę.

Smażymy aż cebula zacznie się rumienić, podlewamy troszkę wodą i dusimy.

Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w paski dodajemy do mięsa gdy zacznie mięso mięknąć.

Dusimy do miękkości mięsa. Jeśli trzeba podlewamy odrobiną wody.
Boczek z papryką i cebulką
Cebulę obieramy, kroimy i dodajemy do mięsa na patelni.
Boczek z papryką i cebulką
Oczyszczoną i pokrojoną paprykę dodajemy do mięsa gdy zacznie mięso mięknąć.

Tagi:

mięso danie