Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Ab ovo - czyli jajunio wg Buni

Breakfast – angielskie śniadanie :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Tradycyjne śniadanie angielskie . Bardzo smaczne, obfite, kaloryczne .Podaję składniki na małą porcję ( wg Anglików ).

Breakfast – angielskie śniadanie  :

Składniki:

Breakfast – angielskie śniadanie :

 

  • 2 kiełbaski Pork Sausages
  • 1/3 puszki fasolki w sosie pomidorowym ( małe ziarna )
  • 1 jajko
  • 1 kromka chleba tostowego
  • ½ pomidora
  • 4 pieczarki
  • 2 plastry bekonu
  • masło
  • 1 łyżka oliwy
  • szczypta soli
  • pieprz mielony

 

Sposób przygotowania:

Breakfast – angielskie śniadanie :
Na oliwie podsmażyć na rumiano kiełbaski . Wstawić do piekarnika ( wygrzanego ) by nie ostygły. Na tłuszczu ze smażenia zarumienić bekon . Dodać go do kiełbasek . Usmażyć pieczarki i przełożyć do kiełbasek . Połówkę pomidora podsmażyć , dołożyć do reszty składników i trzymać w cieple . Fasolkę podgrzać i lekko odparować sos. Zrobić Tosta. Usmażyć jajko sadzone . Tosta posmarować masłem . Przekroić na dwa trójkąty . Na jednej połówce położyć jajko sadzone, na drugiej fasolkę z sosem . Dołożyć kiełbaski , bekon, pomidora i pieczarki . Lekko posolić i popieprzyć pomidora , pieczarki i jajko . Podawać natychmiast gorące .
Normalnie porcja jest dwa lub nawet trzy razy większa .
Niestety tych kiełbasek nie ma u nas w sprzedaży. Tak na wyczucie najbardziej smakowo pasowały by wg mnie zastępczo białe , cienkie kiełbaski wieprzowe, parzone . Ale to niestety chyba nie do końca będzie to samo .