ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Brukselka z pieczarkami do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Brukselka z pieczarkami smakuje wybornie i jest doskonałym dodatkiem do obiadu. Może też być samodzielnym daniem.

Brukselka z pieczarkami do obiadu Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Brukselka z pieczarkami do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Brukselka z pieczarkami do obiadu

ETAP 1:

Brukselkę oczyścić z gorszych liści. Umyć i ugotować w osolonej wodzie. Pozostawić na sicie, żeby obciekła.

Pieczarki oczyścić, umyć, osuszyć. Ładnie pokroić, żeby widać było przekrój.

Na patelni rozgrzać klarowane masło i dodać pokrojone pieczarki. Smażyć, aż pieczarki zaczną się przysmażać i wyparuje cała woda. Posolić.

Dodać brukselkę. Mniejsze kapustki całe, a większe przekroić na pół. Wymieszać i chwilę podsmażyć .

Dodać pieprz i sól do smaku. Posypać sezamem. Sezam można uprażyć wcześniej na suchej patelni. Podawać do obiadu. Smacznego.

Brukselka z pieczarkami do obiadu
Pieczarki smażone na patelni na klarowanym masełku