tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Bruschetta po mojemu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jeśli lubicie kuchnię włoską i chcecie przygotować coś na szybko to właśnie jest to - zapiekane grzanki z oliwą, pomidorami, czosnkiem i bazylią.

Bruschetta po mojemu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bruschetta po mojemu

Na bruschettę

Sposób przygotowania:

Bruschetta po mojemu
1) Włoską bagietkę kroimy w kromki na ukos.

2) Następnie układamy je na blaszce do pieczenia.

3) Do miski przekładamy pomidory bez skórki. Zgniatamy, tak żeby nie było kawałków.

4) Do pomidorów wlewamy oliwę z oliwek, wsypujemy czosnek granulowany, pieprz, oregano i bazylię.

5) Wszystko w miseczce łączymy.

6) Na kromkach bagietki wykładamy przygotowane pomidory z oliwą z przyprawami.

7) Kuleczki mozzarelli kroimy w plasterki i układamy na górę.

8) Pieczemy ok. 15 minut w 180 stopniach.
Bruschetta po mojemu
Włoską bagietkę kroimy w kromeczki na ukos.
Bruschetta po mojemu
Do pomidorów wlewamy oliwę z oliwek, wsypujemy czosnek granulowany, pieprz, oregano i bazylię.
Bruschetta po mojemu
Na kromkach bagietki wykładamy przygotowane pomidory z oliwą z przyprawami.
Bruschetta po mojemu
Kuleczki mozzarelli kroimy w plasterki i układamy na górę.