patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 710]

Burgery wołowe z fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne burgery domowe - wołowe z fetą z piekarnika , to idealna propozycja na zdrowszy fast food . Od nas zależy jakie będą dodatki.

Burgery wołowe z fetą

Składniki:

Burgery wołowe z fetą

Kotleciki

  • 400 g mięsa mielonego wołowego
  • 150 g sera feta
  • 1 drobno posiekanej cebulki
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka ketchupu

Dodatki

  • 6 bułek typ kajzerka
  • 15 dag sera żółtego tartego
  • Dowolne warzywa
  • Dowolny sos

Sposób przygotowania:

Burgery wołowe z fetą
Z podanych składników formujemy kotleciki. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładam kotleciki. Piekę w 200 stopniach przez 25 min. Międzyczasie przygotowujemy dodatki. Ja użyłam sałaty, pomidora, ogórka.

Bułki przekraczamy wzdłuż, posypujemy serem i wkładamy do piekarnika na ok 3 min w 200 stopniach tak by ser się rozstępił a bułka była chrupiąca. Kiedy mięso będzie gotowe, przekładamy jeden kotlecik do bułki, polewamy sosem, dodajemy warzywa. Jemy.

Smacznego.