Pani Domu

Pani Domu

Starszy Kucharz
[Przepisów: 40]

Burgery z bekonem i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jeśli masz ochotę skosztować burgera w prawdziwie amerykańskim wydaniu, to ten przepis na pewno spełni twoje oczekiwania. Wypróbuj go!

Burgery z bekonem i boczkiem

Składniki:

Burgery z bekonem i boczkiem

 

  • 1/2 kg mielonej wołowiny
  • 4 łyżeczki przyprawy do grilla
  • 8 plastrów wędzonego boczku
  • 1 biała cebula
  • 20 dag pieczarek
  • 2 korniszony
  • 4 jajka
  • 1 mięsisty pomidor
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 bułki
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Burgery z bekonem i boczkiem
1. Mięso wyrób z przyprawą do grilla. Uformuj 4 burgery. Ułóż na grillu i piecz ok. 8 minut, odwracając co jakiś czas. Plastry boczku podpiecz na grillu. Pieczarki

i cebulę pokrój, przesmaż na oliwie, dopraw solą i pieprzem.

2. Bułki przekrój, opiecz na grillu, posmaruj majonezem. Usmaż 4 jajka sadzone. Na połówkach bułek ułóż pokrojone w plastry warzywa, pieczarki z cebulą, burgery, plastry boczku i jajka. Przykryj wierzchami bułek, zepnij wykałaczkami.

Tagi:

dania boczek