zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2333]

Camembert ziołowy panierowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Choć dla wielu może być kaloryczny i za ciężki to od czasu do czasu można pozwolić sobie na chwilę zapomnienia i zjeść takie pyszności.

Camembert ziołowy panierowany

Składniki:

Camembert ziołowy panierowany

 

 

Sposób przygotowania:

Camembert ziołowy panierowany
Na początek przygotować patelnię i olej do smażenia. Rozgrzać patelnię, wlać olej. Krążki sera obtoczyć w mące, potem zanurzyć w rozmąconym jajku i dokładnie opanierować w bułce tartej.

Na rozgrzany olej kłaść sery i smażyć na rumiano z obu stron uważając aby nie przypiec za mocno.

Sery odsączyć na ręczniku papierowym, wyłożyć na talerz i podać na przykład z żurawiną i pieczywem.