kasiunia.1981

kasiunia.1981

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Carbonara

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Danie dozwolone od lat osiemnastu.....;)

Carbonara

Składniki:

Carbonara

 

  • 1 opakowanie makaronu(rodzaj zależy od was)
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 ml śmietanki 18%
  • 4 żółtka
  • 150 ml wermutu(ja użyłam martini bianco)
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Carbonara
Boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni,dorzucić drobniutko posiekany czosnek, wermut i wszystko razem gotować ok 10 min. Gdy wino się zredukuje dorzucamy ugotowany makaron i zalewamy wszystko śmietanką połączoną z żółtkami,dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Smacznego!!!

Tagi:

makaron