sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Carpaccio z warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Polecam szczególnie cukrzykom. Idealna propozycja na lekką i zdrową kolację. Takie carpaccio doskonale pasuje również jako sałatka do obiadu.

Carpaccio z warzyw

Składniki:

Carpaccio z warzyw

Składniki

Sposób przygotowania:

Carpaccio z warzyw
Rzodkiew obieramy i kroimy w cienkie plastry. Pomidory, najlepiej podłużne również kroimy w plastry. Układamy warzywa na przemian na talerzu. Jeżeli przygotowujemy jedna porcję wystarczy kawałek rzodkwi i jeden nieduży pomidor.

Skrapiamy całość olejem rzepakowym i octem winnym. Na koniec posypujemy carpaccio pokruszonym białym serem.