Jojo

Jojo

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Carpaccio z wedzonego lososia.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybka i smaczna przekaska .

Carpaccio z wedzonego lososia.

Składniki:

Carpaccio z wedzonego lososia.

 

  • Na 2 osoby :
  • opakowanie 200g wedzonego lososia w plasterkach
  • 4-5 rzodkiewek
  • 3 cebulki dymki ze szczypiorkiem
  • 4 swieze pieczarki
  • koperek
  • 2 lyzki soku z cytryny
  • 4 lyzki oleju / najlepiej oliwy z oliwek/
  • swiezo zmielony pieprz
  • 1/3 lyzeczki cukru
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Carpaccio z wedzonego lososia.
Rzodkiewke , cebulki i pieczarki oczyscic , umyc i pokroic w cienkie plasterki. Drobno pokroic szczypiorek.
Przygotowac sos z oleju , soku cytrynowego, cukru dodajac sporo pieprzu. Dokladnie wymieszac. 2 talerze wysmarowac najpierw czescia sosu , ulozyc po pare plasterkuw cebulki, na to plasterki lososia / u mnie wyszlo po 5 na porcje /,znowu lekko posmarowac sosem, ulozyc plasterki pieczarek , rzodkiewek, posypac szczypiorkiem , leciutko posolic i pokropic reszta sosu. Calosc posypac koperkiem i wstawic do lodowki na 15-20 min. Mozna ewentualnie posypac startym parmezanem ale mnie najbardziej odpowiada w takiej postaci, z dodatkiem swiezej bagietki.

Tagi:

łososia