Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Cebulaki z jajkiem :

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bardzo lubię cebulaki. Nie ma co ukrywać , że najsmaczniejsze są bezpośrednio po upieczeniu. A jak zostaną to można zrobić je tak.

Cebulaki z jajkiem :

Składniki:

Cebulaki z jajkiem :

 

  • 2 placki ,, cebulaki „
  • 2 jajka
  • 2 łyżki śmietanki słodkiej
  • 2 łyżki usiekanego szczypiorku
  • ½ łyżeczki grubo mielonego pieprzu kolorowego
  • 2 łyżeczki masła

 

Sposób przygotowania:

Cebulaki z jajkiem :
,,Cebulaki „ skropić wodą ( szczególnie brzegi bo są grubsze ),środki posmarować śmietanką . Na każdego zestrugać po łyżeczce masła. Rozgrzać piekarnik .Przygotować dwa dość duże kawałki folii aluminiowej . Na każdego,, Cebulaka „ wbić ostrożnie jajko. Posypać mielonym pieprzem .Ułożyć placki na folii , zagiąć folię i zacisnąć ją tworząc paczuszkę .Wstawić do piekarnika . Trzymać w piekarniku 20 minut by jajka się ścięły .Rozwinąć folię i trzymać w piekarniku jeszcze 1 minutę . Wyjąć. Odwinąć . posypać szczypiorkiem . Podawać gorące.