tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Chia z jabłkiem, jagodami i masłem orzechowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu chia z jabłkiem, jogurtem naturalnym, jagodami, masłem orzechowym, brązowym ryżem i wiórkami kokosowymi. Idealna na śniadanie.

Chia z jabłkiem, jagodami i masłem orzechowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chia z jabłkiem, jagodami i masłem orzechowym

Na chia z jabłkami i masłem orzechowym

Sposób przygotowania:

Chia z jabłkiem, jagodami i masłem orzechowym
1) Jabłka obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do blendera.

2) Dodajemy ksylitol i blendujemy.

3) Następnie wsypujemy chia i wszystko razem mieszamy.

4) Kiedy wszystko razem wymieszamy, wstawiamy na noc do lodówki.

5) Do miski nakładamy chia z jabłkami i wylewamy jogurt naturalny.

6) Z boku miseczki układamy ryż, na środku kładziemy jagody wraz z sokiem i masło orzechowe.

7) Posypujemy wiórkami kokosowymi i gotowe.
Chia z jabłkiem, jagodami i masłem orzechowym
Jabłka obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do blendera.
Chia z jabłkiem, jagodami i masłem orzechowym
Do zblendowalych jabłek dodajemy ksylitol i blendujemy.
Chia z jabłkiem, jagodami i masłem orzechowym
Następnie wsypujemy chia i wszystko razem mieszamy.
Chia z jabłkiem, jagodami i masłem orzechowym
Kiedy wszystko razem wymieszamy, wstawiamy na noc do lodówki.