Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Chlebki z serem feta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie chlebki również możemy przygotować na Święta jako dodatek do mięsa, zamiast zwykłego chleba. Przygotowanie jest proste i szybkie. Każdy Sobie poradzi.

Chlebki z serem feta

Składniki:

Chlebki z serem feta

 

Sposób przygotowania:

Chlebki z serem feta

I

Chlebki z serem Feta

1. Koperek drobno siekam, czosnek obieram, przeciskam przez praskę. Ser feta rozdrabniam widelcem, wsypuję pieprz i wszystko razem dokładnie mieszam.
2. Drożdże rozrabiam w letniej wodzie.
3. Do miski wsypuję mąkę, sól, wlewam wodę z drożdżami, oliwę z oliwek, wyrabiam ciasto i odstawiam na 30 minut w ciepłem miejsce.
4. Następnie do wyrośniętego ciasta dodaję ser feta z czosnkiem i koperkiem, chwilkę wyrabiam do momentu połączenia się składników.

II

Chlebki z serem Feta

5. Ciasto wykładam na blat oprószony mąkę, dzielę na 8 kulek, rozpłaszczam dłonią. Placki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piekę w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 200°C.

III

6. Chlebki gotowe.
7. Smacznego.