Sposób przygotowania:
Chlebki z serem fetaI
1. Koperek drobno siekam, czosnek obieram, przeciskam przez praskę. Ser feta rozdrabniam widelcem, wsypuję pieprz i wszystko razem dokładnie mieszam.
2. Drożdże rozrabiam w letniej wodzie.
3. Do miski wsypuję mąkę, sól, wlewam wodę z drożdżami, oliwę z oliwek, wyrabiam ciasto i odstawiam na 30 minut w ciepłem miejsce.
4. Następnie do wyrośniętego ciasta dodaję ser feta z czosnkiem i koperkiem, chwilkę wyrabiam do momentu połączenia się składników.
II
5. Ciasto wykładam na blat oprószony mąkę, dzielę na 8 kulek, rozpłaszczam dłonią. Placki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piekę w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 200°C.
III
6. Chlebki gotowe.
7. Smacznego.