zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2375]

Chlebowa zapiekanka po wiejsku

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Na kolację możesz przygotować zamiast tradycyjnych kanapek taką zapiekankę chlebową. A gdy zostanie można podgrzać chwilkę w piekarniku i zjeść na śniadanie.

Chlebowa zapiekanka po wiejsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chlebowa zapiekanka po wiejsku

 

Sposób przygotowania:

Chlebowa zapiekanka po wiejsku
Górę chlebów ściąć a środek wydrążyć i pokroić w kostkę, po czym wrzucić do miski. Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni i bez wytopionego tłuszczu wrzucić do kostki chlebowej. Potem dodać pokrojone w kostkę jajka, starty ser, natkę pietruszki, cebulkę i resztę przypraw. Jajka wymieszać z mlekiem, wlać do miski i wymieszać. Przygotowanym farszem napełnić miski chlebowe i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Podawać gorące.
Chlebowa zapiekanka po wiejsku
Etap 1 Wydroążyć miękisz z chlebów i pokroić
Chlebowa zapiekanka po wiejsku
Etap 2 Przygotwac farsz do napełnienia skóry chleba
Chlebowa zapiekanka po wiejsku
Etap 3 Farszem wypełnić wgłębienia chleba
Chlebowa zapiekanka po wiejsku
Etap 4 Zapiekanki zapiekać 30 minut w 180 stopniach