halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Chrust z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jeśli mamy ochotę na chrust do kawy możemy bardzo szybko przygotować z gotowego ciasta francuskiego.

Chrust z ciasta francuskiego

Składniki:

Chrust z ciasta francuskiego

 

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • papier do pieczenia
  • ewentualnie cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Chrust z ciasta francuskiego
Ciasto wyjąć z opakowania ,rozwinąć. Delikatnie ciasto jeszcze rozwałkować. Pokroić na pasy o szerokości 3 cm. Następnie pokroić na paski o długości 9-10 cm. Po środku każdego paska zrobić nacięcie i przełożyć pasek tak aby powstał chrust. Wyłożyć papierem do pieczenia formę.

Następnie ułożyć chrust. Wstawić do nagrzanego piekarnika 210 stopni. Piec 0k 20 minut.

Można po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Ja nie posypuję bo dla mnie to nie potrzebne kalorie.

Smacznego !