Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Chrzan ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszny domowy chrzan. Idealny dodatek do wielu potraw, szczególnie do jajek wielkanocnych. Polecam!!!

Chrzan ze śmietaną Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Chrzan ze śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Chrzan ze śmietaną
Korzeń chrzanu dokładnie obieramy i myjemy. Chrzan ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do startego chrzanu dodajemy śmietanę. Dokładnie mieszamy, aby składniki się połączyły. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Mieszamy. Aby chrzan nie ściemniał można dodać odrobinę soku z cytryny. Podajemy z jajkami lub wędliną.
Chrzan ze śmietaną
Korzeń chrzanu dokładnie obieramy i myjemy. Chrzan ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Chrzan ze śmietaną
Do startego chrzanu dodajemy śmietanę. Dokładnie mieszamy, aby składniki się połączyły. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Mieszamy.