-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Ciasta francuskie z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dawno nie piekłam nic z ciastem francuskim. Postanowiłam zrobić ciasteczka do kawy z jabłkami. Są dobre i szybkie.

Ciasta francuskie z jabłkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasta francuskie z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Ciasta francuskie z jabłkami
Ciasto francuskie podzielić na 16 równych części. Każdy kwadrat naciąć dookoła ale nie rozcinając do końca.

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki.

Na każdy kwadrat położyć ćwiartkę jabłka.Skleić ze sobą najpierw brzegi z wewnątrz a potem naprzemiennie przełożyć końce ciasta.

Każde ciastko posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec około 20 minut w temperaturze 190 stopni.

Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
Ciasta francuskie z jabłkami
Ciasto podzielić na 16 równych części. Każdy kwadrat naciąć dookoła ale nie do końca.
Ciasta francuskie z jabłkami
Na każdy kwadrat położyć ćwiartkę jabłka.Skleic ze sobą końcówki ciasta.
Ciasta francuskie z jabłkami
Następnie przełożyć naprzemiennie rozcięte końce ciasta. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec około 20 minut w 190 stopniach.
Ciasta francuskie z jabłkami
Pół godziny i ciastka do kawy są gotowe.