slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 810]

Ciasto jogurtowo miodowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • KALORIE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszną miodową babkę z wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowymi. Babka jest cudownie wilgotna w środku i pyszna. Słodzona miodem lipowym smakuje wybornie. Polecam

Ciasto jogurtowo miodowe

Składniki:

Ciasto jogurtowo miodowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto jogurtowo miodowe
Laskę wanilii przecinamy na pół i wyjmujemy tępą stroną noża ziarenka. Do miski wlewamy jogurt, jajka, miód oraz dodajemy ziarnka wanilii, miksujemy przez chwilę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i miksujemy do połączenia się składników.

Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i płatki migdałowe i miksujemy przez chwilę. Ciasto przekładamy do keksówki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.

Pieczemy przez ok. 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.

Studzimy.

Smacznego