marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Ciasto kokosowe z ananasem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Ubić składniki na ciasto,ananasa wyjąć z puszki i osączyć.Ciasto wylać do formy i upiec,a potem przekroić i przełożyć nadzieniem,dać polewę.

Ciasto kokosowe z ananasem.

Składniki:

Ciasto kokosowe z ananasem.

 

  • Ciasto:
  • 200 g.mąki tortowej,
  • 30 g.mąki ziemniaczanej,
  • 4 jaja,
  • 140 g.masła,
  • 100g.cukru pudru,
  • 1/2 op.proszku do pieczenia,
  • 1 op.cukru waniliowego,
  • 100 ml.mleka,
  • 30 g.wiórków kokosowych.
  • Nadzienie:
  • 50 g.konfitury malinowej,
  • 100 g.ananasa z puszki osączonego w kawałkach.
  • Polewa:100 g.białej polewy czekoladowej.

Sposób przygotowania:

Ciasto kokosowe z ananasem.
Zagotować mleko,wsypać wiórki kokosowe,chwilę gotować.Schło-
-dzić..Masło utrzeć z cukrem pudrem,dodać kolejno jajka.Wymieszać obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia,a
pod koniec schłodzoną masę kokosową i wymieszać całość.Wysm-
-arowaną tłuszczem i oprószoną mąką formę napełnić ciastem,ułożyć na cieście odcedzone z syropu kawałki ananasa,zal-
-ać resztą ciasta,a na wierzch rozłożyć resztę owoców.Piec ok.45
minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C.Ostudzone ciasto przek-
-roić na wzdluż i przełożyć konfiturą malinową,skleić obie połowy.
Polewę przyrządzić wg.przepisu na opakowaniu.Gorącą polać wierzch ciasta i posypać na niej resztę wiórków kokosowych.