tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Ciasto miodowo-bananowe z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu chlebek na słodko midowo-bananowy z rabarbarem. Doskonale smakuje polany miodem.

Ciasto miodowo-bananowe z rabarbarem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Ciasto miodowo-bananowe z rabarbarem

Na ciasto miodowo-bananowe z rabarbarem

Sposób przygotowania:

Ciasto miodowo-bananowe z rabarbarem
1) Do miski wsypujemy mąkę, sodę oczyszczoną i cukier.

2) Banana obieramy i kroimy w mniejsze kawałki.

3) Następnie wbijamy jajko, dodajemy większą połowę jogurtu naturalnego i pokrojonego banana.

4) Miksujemy i dodajemy resztę jogurtu naturalnego.

5) Ponownie miksujemy i dodajemy miód gryczany oraz ekstrakt śmietankowy.

6) Dokładnie miksujemy i wylewamy do korytka 31x11,8 cm.

7) Rabarbar myjemy, kroimy w kosteczkę i posypujemy nim wierzch ciasta.

8) Na koniec obsypujemy cukrem i pieczemy przez ok. 1 godzinę w 180 stopniach.
Ciasto miodowo-bananowe z rabarbarem
Do miski wsypujemy mąkę, sodę oczyszczoną i cukier.
Ciasto miodowo-bananowe z rabarbarem
Następnie wbijamy jajko, dodajemy większą połowę jogurtu naturalnego i pokrojonego banana.
Ciasto miodowo-bananowe z rabarbarem
Miksujemy i dodajemy resztę jogurtu naturalnego.
Ciasto miodowo-bananowe z rabarbarem
Ponownie miksujemy i dodajemy miód gryczany oraz ekstrakt śmietankowy.
Ciasto miodowo-bananowe z rabarbarem
Gotową masę wylewamy do korytka, posypujemy rabarbarem i cukrem.