lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 160]

Cukinia w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taka cukinię możemy podać na obiad zamiast mięsa. Sprawdzi się ona także jako danie na kolacje. Z zewnątrz jest bardzo chrupiąca a w środku mieciutka.

Cukinia w panierce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cukinia w panierce

 

Sposób przygotowania:

Cukinia w panierce
Cukinię obieramy że skórki. Kroimy na plastry około 1,5 cm. Z jednej strony plastry cukini solimy, a z drugiej posypujemy Jarzynka i pieprzem. Odstawiamy je na pół godziny, aby cukinia zmiękła. Na patelni rozgrzewamy olej.

Cukinię panierujemy najpierw w jajku, potem w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron.
Cukinia w panierce
Cukinia powinna być w środku mieciutka a z zewnątrz chrupiąca
Cukinia w panierce
Cukinię doprawiamy solą, pieprzem i jarzynka