gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1294]

Cukiniowe pizzerinki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowane cukiniowe pizzerinki podaję jako ciepłe danie na kolację. Polecam- moja rodzina bardzo je lubi.

Cukiniowe pizzerinki

Składniki:

Cukiniowe pizzerinki

 

Sposób przygotowania:

Cukiniowe pizzerinki

ETAP 1:

Cukiniowe pizzerinki
Pokrojone i przyprawione plastry cukinii układamy na blasze.

Umytą cukinię myjemy i kroimy w plasterki. Następnie z obu stron przyprawiamy solą oraz pieprzem i układamy na blasze posmarowanej oliwą.

ETAP 2:

Cukiniowe pizzerinki
Przyprawione plastry cukinii smarujemy ketchupem.

Każdy plaster cukinii smarujemy ketchupem i posypujemy delikatnie bazylią.

ETAP 3:

Cukiniowe pizzerinki
Wędliny kroimy w kostkę i układamy na cukiniach.

Następnie na cukiniach układamy pokrojoną w kostkę wędlinę.

ETAP 4:

Cukiniowe pizzerinki
Pizzerinki posypujemy połową żółtego sera.

Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Połową posypujemy pizzerinki.

ETAP 5:

Cukiniowe pizzerinki
Po wędlinie na pizzerinkach układamy pokrojoną w kostkę cebulę i pomidora.

Pomidory myjemy, a cebulę obieramy. Oba warzywa kroimy w kostkę i układam na pizzerinkach.

ETAP 6:

Cukiniowe pizzerinki
Pozostałym żółtym serem posypujemy pizzerinki.

Wierzch pizzerinek posypujemy pozostałym żółtym serem.

Wkładamy di piekarnika i zapiekamy ok.15 - 20 minut w temp. 180 stopni.