kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Czekoladowa manna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszna kasza manna nie tylko poranna

Czekoladowa manna Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Czekoladowa manna

 

  • 300 ml mleka
  • 3 kostki gorzkiej czekolady
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • kasza manna

Sposób przygotowania:

Czekoladowa manna
Mleko postaw na małym ogniu i przegotuj. Jak się zagotuje, wrzuć gorzką czekoladę i rozpuść. Najlepiej zestawić mleko z czekoladą z ognia aby się nie przypaliła. Po rozpuszczeniu czekolady, zacznij stopniowo dodawać kaszę manną. Jeśli nie lubisz gęstej kaszki dodaj tylko 0,5 łyżki, tu natomiast jest dodane 1,5 łyżki kaszki manny. Gotuj do zgęstnienia kaszy. Przełóż jeszcze gorącą do kubka. Dodaj brązowy cukier i wymieszaj.
Tak przyrządzona kaszka manna może służyć jako deser i jako zupa. 2w1 :)
Smacznego
Czekoladowa manna
Etap 1 - zagotuj mleko, jak już zawży dodaj gorzką czekoladę