Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Czysty i mało tłusty rosołek

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Rosół na niedzielę,czysty,nie tłusty,zdrowy.

Czysty i mało tłusty rosołek

Składniki:

Czysty i mało tłusty rosołek

 

  • Pół kurczaka(u mnie 2 udka,skrzydelko i grzbiet)
  • 2 duże marchewki
  • 2 duże pietruszki

 

  • 2 małe cebule

 

  • korzeń selera naciowego(u mnie 2 małe kawałki)

 

 

  • Vegeta(ilosć według uznania)

 

  • przyprawa do zup Winiary

 

  • posiekana natka pietruszki(ilosć wedlug uznania,moze być również suszona)

 

Sposób przygotowania:

Czysty i mało tłusty rosołek
Mięso czyscimy,myjemy,wkładamy do dużego garnka i zalewamy taką iloscia wody,by mogło się gotować na małym ogniu przez ok. pół godziny.Po tym czasie wode z gotowania wylewamy,mięso płuczemy,wkładamy ponownie do garnka,wlewamy wode(ok.2 litrów),wkładamy oczyszczone warzywa i gotujemy ponownie na malym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie.Po tym czasie doprawiamy rosoł przyprawami,na samym końcu dodajemy natke pietruszki.Tak ugotowany rosół jest czysciutki,mało tlusty,wspaniały.
Gorąco polecam:)