kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 913]

Domowa granola bakaliowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Chrupiąca, sycąca i zdrowa granola. Idealna z jogurtem naturalnym i owocami na smaczny początek dnia. Wymienione w przepisie wiórki kokosowe, orzechy, rodzynki i płatki migdałów możemy zastąpić dowolnymi bakaliami, orzechami czy nasionami.

Domowa granola bakaliowa

Składniki:

Domowa granola bakaliowa

 

 

Sposób przygotowania:

Domowa granola bakaliowa
Miód łączymy z olejem. Orzechy, bakalie i płatki owsiane łączymy w średniej miseczce. Dodajemy do nich miód z oliwą i dokładnie mieszamy, tak aby bakalie i płatki owsiane były pokryte miodem z oliwą. Mieszankę wysypujemy na blachę wyłożona papierem do pieczenia i równomiernie rozkładamy. Pieczemy w 160 stopniach C przez około 15 minut mieszając co 5 minut aby się nie przypaliły (bardzo ważne!). Pozostawiamy do wystygnięcia i przekładamy do szczelnego pojemnika.