klaudia123

klaudia123

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Domowe chipsy ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Domowe chipsy ziemniaczane to doskonały pomysł na przekąskę w sobotni wieczór przed telewizorem lub na spotkanie ze znajomymi.

Domowe chipsy ziemniaczane

Składniki:

Domowe chipsy ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Domowe chipsy ziemniaczane
Ziemniaki najlepiej młode umyj i oskrob.Umyte i oskrobane ziemniaki ostrym nożem pokrój w bardzo , bardzo cienki plasterki.Pozostaw na chwilę pokrojone talarki z ziemniaków na papierowym ręczniku.Następnie obetrzyj je z obu stron ręcznikiem i osól.Na patelnie nalej odrobinę  oleju i dobrze go rozgrzej.Smaż na patelni każdy plasterek z obu stron na brązowy kolor.

Tagi:

ziemniaki