Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Domowe chipsy ziołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Szybkie domowe chipsy które zawsze się sprawdzają. Mąż zażyczył sobie je na rozgrywkę szachową ale niestety nie doczekały .

Domowe chipsy ziołowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowe chipsy ziołowe

 

Sposób przygotowania:

Domowe chipsy ziołowe
Ziemniaki obieramy (ja wybieram raczej podłużne niż okrągłe), płuczemy w zimnej wodzie. Przy pomocy obierka do jarzyn ścinamy cieniutkie plasterki, wkładamy do miski. Plasterki płuczemy w zimnej wodzie tyle czasu aż woda będzie krystaliczna. Następnie plasterki ziemniaczane przekładamy na bawełnianą ściereczkę lub pieluszkę i dokładnie osuszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy partiami plasterki i smażymy na złoto, wyciągamy na durszlak, oprószamy solą i ziołami prowansalskimi, wstrząsamy, przekładamy do miseczki. 
Domowe chipsy ziołowe
Etap 1 ziemniaki obieramy i ścinamy plasterki nożem płuczemy
Domowe chipsy ziołowe
Etap 2 plasterki dokładnie osuszamy na ściereczce
Domowe chipsy ziołowe
Etap 3 na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy ziemniaki
Domowe chipsy ziołowe
Etap 4 wyciągamy chipsy an durszlak solimy i dodajemy zioła - wstrząsamy

Tagi:

zioła