Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Domowy dżem truskawkowo-agrestowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Dżem robiony w domu jest smaczny i zdrowy.

Domowy dżem truskawkowo-agrestowy

Składniki:

Domowy dżem truskawkowo-agrestowy

 

Sposób przygotowania:

Domowy dżem truskawkowo-agrestowy
Agrest umyć, oczyścić, włożyć do garnka, wlać 1/2 szkl wody, rozgotować, przetrzeć przez sito. Truskawki umyć, usunąć szypułki, włożyć do drugiego garnka, wsypać cukier i gotować przez kilka minut zbierając tworzącą się pianę. Następnie dodać przecier z agrestu i gotować do momentu, gdy kropla upuszczona na zimny talerzyk krzepnie. Gorący dżem przełożyć do słoiczków, zakręcić zakrętki, odłożyć w chłodne miejsce.

Tagi:

agrest owoce