tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Domowy kotlet do burgera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Domowy, łatwy i bardzo szybki w przygotowaniu pyszny kotlet do burgera z mięsa mielonego z łopatki 100%

Domowy kotlet do burgera Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Domowy kotlet do burgera

Na kotlety

Sposób przygotowania:

Domowy kotlet do burgera
1) Do miski wrzucamy mięso mielone z łopatki.

2) Następnie wbijamy jajko i przyprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą, czosnkiem granulowanym i oregano.

3) Wszystko razem łączymy.

4) Mięsną masę dzielimy na 4 porcje i kształtujemy kotlety do burgera.

5) Na rozgrzany tłuszcz kładziemy mięso i smażymy z obu stron na złoty kolor.

6) Po usmażeniu przekładamy na ręcznik kuchenny aby kotlety odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Domowy kotlet do burgera
Mięso mielone z łopatki przekładamy do miski i wbijamy jajko.
Domowy kotlet do burgera
Następnie przyprawiamy mięso podanymi przyprawami.
Domowy kotlet do burgera
Mięsną masę dzielimy na 4 porcje i kształtujemy kotlety do burgera.
Domowy kotlet do burgera
Na rozgrzany tłuszcz kładziemy mięso i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Domowy kotlet do burgera
Po usmażeniu przekładamy na ręcznik kuchenny aby kotlety odsączyć z nadmiaru tłuszczu.